Miten säästää vaatemenoissa – 5 yksinkertaista vinkkiä

Miten säästää vaatemenoissa

Monelle meistä vaatteet ovat suuri menoerä. Niihin uppoaa helposti satoja euroja, varsinkin, jos ei mieti mihin rahaansa on pistämässä tai mistä vaatteita tilaa.

Ajattelimmekin listata yhteen artikkeliin vinkkejä miten säästää vaatemenoissa.

1. Osta käytettynä

Ensimmäinen vinkki on TIETYSTI suunnata joko kohti kirpputoreja, Facebookin myyntiryhmiä tai netin kirpputoreja kuten Tori.fi -sivustoa. Käytetyt vaatteet ovat aina selvästi halvempia kuin uudet. Mutta tämä ei tarkoita, etteikö käytettynäkin voisi löytää jotakin erittäin laadukasta ja hyväkuntoista. Monelta kirpputorilta löytää todella runsaasti niin laadukkaita muotivaatteita kuin boheemimpia ja vanhempia takkeja, mekkoja, housuja, kenkiä ja vaikka mitä.

2. Vertaa hintoja netissä

Toinen hyvä vinkki on aina vertailla saman tai samantyylisten vaatteiden hintoja useissa eri verkkokaupoissa. On täysin normaalia, että eri netin vaatekaupat myyvät samoja tuotteita, mutta usein hyvinkin erilaisilla hinnoilla. Samat Leviksen farkut, Gantin neuleet tai ihan vaan merkittömätkin edullisemmat vaatteet voivat olla täysin eri hintaisia eri verkkokaupoissa. Etsimällä halvimman tarjouksen, voit usein säästää jopa kymmeniä euroja.

Jos et ole merkkiuskollinen ja ostat mielelläsi ei-tunnettujen brändien tuotteita, kannattaa yksinkertaisesti käyttää jotakin vertailua, siirtyä haluamaasi kategoriaan (esim. miesten neuleet) ja yksinkertaisesti järjestää tuotteet halvimmasta kalleimpaan. Näin voit löytää joskus todellisia helmiä!

3. Osta vain alennusmyynneistä

Tiesitkö, että joulun jälkeen moni vaatekauppa aloittaa alennusmyynnit? Entä käytkö ikinä etsimässä tarjouksia vanhan sesongin vaatteista? Jos siis esimerkiksi tarvitset lisää kesävaatteita, on niitä tavallisesti runsaasti alennuksessa loppukesällä ja syksyllä, kun sesonki on pikkuhiljaa loppumassa. Luonnollisesti tämä tarkoittaa, että joudut suunnittelemaan vaatetarpeesi hieman pidemmälle – jopa vuoden päähän.

Tietysti alennusmyyntejä on muinakin aikoina. Esimerkiksi Black Friday, Cyber Monday ja esimerkiksi Stockmannin Hullut päivät ovat oivallisia aikoja etsiä niin halvempia tuotteita kuin muotivaatteita edullisin hinnoin.

4. Ole erityisen iso tai pieni

Ehkä tähän et voi enää vaikuttaa aktiivisesti, mutta erityinen koko on vaatemenojen kohdalla plussaa. Tavallisesti kaikista mallistoista – niin vaatteista kuin jalkineista – jää viimeiseksi aina erityisen isot ja pienet koot. Viimeiseksi jäävät kappaleet yleensä myydään lopulta uloskantohinnoin pois, jotta hyllyille saadaan tilaa taas seuraavan kauden tuotteille.

5. Tee vaatteesi itse

Yksi tehokas tapa säästää vaatemenoissa on tehdä vaatteita itse. Muun muassa villasukat, lapaset, pipot ja paidat syntyvät taitavalta neulojalta käden käänteessä. Jos kaavojen piirtäminen ja ompelu ovat tuttua puuhaa, niin mikä jottei sitä voisi tehdä housuja, takkeja ja mekkojakin – taitavista käsistä syntyy mitä tahansa!

Lisäksi osaavalle on aina kysyntää: voit ansaita pientä lisätienestiä korjaamalla muiden vaatteita tai myymällä neulomiasi villasukkia, pipoja tai hanskoja.

Näillä vinkeillä voit säästää vaatemenoissa helposti kymmeniä – jopa satoja – euroja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *