Vauvavakuutus netistä

Vauvavakuutus lapselle netistäMikä on vauvavakuutus? Nimensä mukaisesti se on vauvalle suunnattu vakuutus, jonka voit ottaa jo ennen lapsesi syntymää. Näin vauvavakuutus turvaa juuri syntyneen vauvasi syntymästä lähtien. Se kattaa yleensä niin tapaturmat, hoitokulut kuin synnynnäiset sairaudet.

Milloin se otetaan? Vauvavakuutus pitää tavallisesti ottaa viimeistään 3 kuukautta ennen laskettua aikaa. Yleensä vakuutusyhtiöt siis tekevät sopimuksia vain 3 kk tai tätä aikaisemmin ennen laskettua aikaa.

Miten vauvavakuutus on voimassa? Tavallisesti vakuutus alkaa siitä hetkestä, kun sopimus tehdään. Näin se kattaa ensin odotusajan. Kun vauva syntyy, on vakuutus yhtiöstä riippuen voimassa joko tiettyyn ikävuoteen (esim. 15 vuotiaaseen asti) tai koko ihmisen loppuelämän.

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Erot suuria – mitä korvaa?

Koska henkilövakuutukset myönnetään terveyden tilan ja terveystietojen pohjalta, pitää syntymättömän lapsen kohdalla arvioida sekä äidin että sikiön sen hetkistä terveyttä. Riippuen tilanteestasi, vauvalle otettava vakuutus saattaa korvata esimerkiksi:

  • Hoitokulut erittäin kattavasti – tapaturmien, synnynnäisten vammojen ja sairauksien hoidosta aiheutuvat kulut
  • Sairaalahoito – saat turvaa tilanteeseen, jossa lapsesi joutuu pitkäaikaiseen sairaalahoitoon
  • Synnynnäisten vammojen ja sairauksien hoito

Esimerkiksi keskosena syntyneen lapsen hoidot eivät tavallisesti ole kovin edullisia. Kun vakuutussopimus on tehty yli 3 kuukautta ennen laskettua aikaa, kattaa se (vakuutusyhtiöstä riippuen) myös keskoshoidot.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomessa on olemassa lainsäädännällinen maksukatto, joka vuonna 2016 on 691 euroa. Lisäksi Suomessa on määritelty terveyskeskuksille enimmäismaksut, jotka näet täältä.

Alle 18-vuotiaan käyttämistä terveydenhuollon palveluista perityt maksut lasketaan yhteen hänen huoltajansa maksujen kanssa. Kun maksukatto tulee täyteen ovat palvelut sekä huoltajalle että lapselle tästä eteenpäin maksuttomia.

Vauvavakuutuksia myydään sekä kokonaan erillisinä omina tuotteinaan että osana jotakin isompaa vakuutusta – esimerkiksi kotivakuutusta, maatilavakuutusta tai vanhempien henki- ja tapaturmavakuutusta.

Luonnollisesti oman kuntasi terveydenhuollon tila, oma taloudellinen tilanteesi sekä nykyiset voimassa olevat vakuutuksesi varmasti vaikuttavat päätökseen haluatko ottaa vauvallesi erillisen vakuutuksen.

Miksi ottaa?

Elämää on vaikea ennakoida etukäteen. Joskus huono tuuri tai tapaturma voi sattua juuri sinun kohdallesi.

On totta, kuten yllä selitimme, että julkiselle puolelle pääset aina – ja julkisella puolella on kuluille olemassa erillinen maksukatto. Julkinen terveydenhuolto tarjoaa myös 6 kuukauden hoitotakuun – eli tässä ajassa hoitoa pitäisi varmasti saada.

Yksityinen on kuitenkin yleensä nopeampi. Kun sairaus tai muu hätä iskee, voi ajan varata suoraan erikoislääkärille.

Vauvavakuutus antaa terveydenhuollon kuluihin ennustettavuutta ja hoitoihin varmuutta.