Miten säästää vakuutuksissa? Näin maksut pienemmäksi!

Miten säästää vakuutuksmaksuissa 2016

Vakuutukset ovat monen mielestä “pakollinen menoerä”. Ilman niitä ei viitsi elää, koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, mutta silti suoranaista hyötyä ei osata nähdä, JOS mitään ei tapahdu.

Siksi säästäminen on päivän sana: moni haluaa säästää vakuutusmaksuissa, jotta ei maksa turhasta. Tapoja on useita, joista yleisimmät ovat:

  • Kilpailuttaminen – vertaa eri vakuutusyhtiöiden hintoja ja valitse halvin.
  • Keskittäminen – siirrä vakuutukset samaan yhtiöön, jossa esimerkiksi pankkitilisi ja asuntolainasi on.
  • Lopettaminen – irtisano turhat vakuutussopimukset.

Tarkastellaan näitä kohtia vähän syvemmin seuraavaksi.

Vakuutusten kilpailuttaminen

Yksi helpoimmista ja yleisimmistä tavoista säästää rahaa vakuutuksissa: pyydät vakuutustarjoukset useasta vakuutusyhtiöstä samanaikaisesti ja valitset sitten parhaan paketin.

Mitä enemmän sinulla on vakuutussopimuksia samanaikaisesti kilpailutuksessa, sitä paremman tarjouksen yleensä saat. Kannattaakin siis ottaa koko perheen, kodin, mökin ja auton vakuutukset samaan aikaan kilpailutukseen.

Mutta ongelmiakin kilpailuttamisessa on. Nimittäin vakuutusehdot. Eri vakuutusyhtiöiden vakuutukset poikkeavat tavallisesti toisistaan – ja täten niiden vertaileminen ei ole aina helppoa.

Muista, että halvin ei aina ole paras. Joskus pienellä lisäpanostuksella saa esimerkiksi omavastuuta pienemmäksi tai korvaussumman maksimia nostettua.

Sinun olisikin parasta ensin pohtia omia tarpeitasi ja kirjoittaa itsellesi ylös mitkä ehdot vakuutussopimusten tulisi ainakin täyttää.

Moni vakuutusyhtiö tarjoaa vuonna 2016 myös erilaisia tarjouksia – esimerkiksi ensimmäisen vuoden vakuutukset voivat olla -50 % alennuksessa. Tällöin ensimmäinen vuosi on halpa, mutta pidempään pidettynä sopimus saattaa käydä kalliiksi. Siksi sinun kannattaa seurata maksujasi ja harkita vakuutusten siirtämistä toiseen firmaan, jos hinta yhtäkkiä pompsahtaa.

Huomaa kuitenkin: osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa alennuksia kanta-asiakkailleen. Siis niille, jotka ovat jo pitkään pitäneet vakuutuksensa samassa yhtiössä. Huomio myös nämä alennukset kilpailutuksessa.

Keskittäminen

Keskittäminen viittaa yleensä siihen, että otat kaikki vakuutukset samasta yhtiöstä – tai että siirrät vakuutuksesi samaan yhtiöön, jossa pankkitilisi tai asuntolainasi jo on.

Periaatteessa on täysin mahdollista, että siirrät sekä vakuutuksesi että pankkipalvelusi pois nykyiseltä tarjoajalta ja siirrät molemmat uuteen yhteen yhtiöön. Omien kokemustemme perusteella täytyy kuitenkin todeta, että usein paras vaihtoehto on kilpailuttaa sekä pankki- että vakuutusyhtiö erikseen.

Lopettaminen

Helppoa ja nopeaa – tarkasta mitä vakuutuksia sinulla on vuonna 2016 voimassa ja lopeta ne, joita et enää tarvitse. Säästät heti sievoisen summan rahaa ja samalla yksinkertaistat sopimusviidakkoa.

Erityisesti autojen ja muiden ajoneuvojen vanhetessa kannattaa pohtia, onko täyskaskolla enää virkaa vai olisiko aika siirtyä johonkin muuhun vaihtoehtoon.

Kannattaa myös tarkistaa erilaisten tarjouspakettiesi sisältö: jos ottamassasi tarjouspaketissa on vaikkapa koti-, matka-, tapaturma- ja henkivakuutus – on erillisestä matkavakuutuksesta täysin turha maksaa lisää (olettaen, että ehdot ovat yhteneväiset).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *