Metsävakuutus netistä

Hanki metsävakuutus netistäMetsävakuutus – kuten nimi jo varmasti sinulle sen kertoo – turvaa sekä talousmetsääsi että tonttimetsääsi vahinkojen varalta.

Metsät ovat arvokasta omaisuutta, joista kannattaa pitää huolta. Metsävakuutus korvaa tavallisesti muun muassa palovahingot, myrskyjen aiheuttamat tuhot, kirjanpainajan aiheuttamat vahingot ja myyrien ja hyönteisten tuhot.

Luonnollisesti eri vakuutusyhtiöiden tarjoamissa metsien vakuutuksissa on eroja. Osa korvaa jo taimikolle aiheutuneet kulut kuten jyrsijöiden ja sienitautien aiheuttamat vahingot.

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Tavallisesti metsävakuutuksen laajuuden voi vapaasti valita. Suppeimmassa muodossaan se voi olla pelkkä palovakuutus. Laajemmat paketit pitävät tavallisesti sisällään ensin myrskyvakuutuksen ja lumituhovakuutuksen. Laajin kokonaisuus kattaa sitten yllä mainitut hyönteisten ja eläinten aiheuttamat ongelmat. Kaikkein laajimmat paketit saattavat sisältää myös vakuutuksen ilkivallan varalle.

Miten metsäni arvo ja vakuutusmaksu lasketaan?

Tavallisesti metsät vakuutetaan täysarvovakuutuksella. Täten vakuutusmaksun suuruus määräytyy metsäsi arvoon vaikuttavien tekijöiden perusteella. Näitä ovat muun muassa vakuutuspaikka ja pinta-ala.

Tavallisesti vakuutusyhtiö on asettanut jonkin alarajan tuhoutuneen puuston määrälle – se voi olla esimerkiksi 10-20 kiintokuutiometriä.

Metsävakuutuksen voi kätevästi hakea ja kilpailuttaa netissä.