Matkavakuutus netistä

Osta matkavakuutus netistäMatkavakuutus tuo turvaa ja varmuutta matkallesi! Olitpa lähdössä ihan tavalliselle rantalomalle, pitkälle vaellukselle, interreilaamaan tai Aasian reppureissulle – matkavakuutuksen hankkiminen on todella fiksua – ja nykyään ostaminen onnistuu nopeasti ja helposti netistä.

Myöhästyneet lennot, sairaskohtaukset, ryöstöt ja tuhoutuneet matkatavart. Ikinä ei voi tietää mitä sattumuksia matkalla osu eteen. Luonnollisesti kukaan ei toi, että vakuutusta tarvitaan, mutta sellainen on hyvä olla olemassa pahan päivän varalle.

Jatkuva tai määräaikainen? Me suosittelemme tutustumaan TravelGuard -vakuutukseen.

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Matkavakuutusten kattavuuksissa ja rajoituksissa on selkeitä eroja. Siinä missä yksi vakuutusyhtiö kattaa kaiken ilman omavastuuta, saattaa jonkin muun yhtiön tarjoamassa paketissa olla korvausvastuu vain sairaalan hoitokuluille. Siksi sinun kannattaa etukäteen vertailla vakuutukset tarkkaan ja valita sellainen paketti, joka sopii omiin tarpeisiisi parhaiten.

Muista, että tavallisesti matkavakuutus koostuu kahdesta tai useammastaeri osasta.

  • Matkustajavakuutus: korvaa sairauksien ja muiden matkustajaan kohdistuvat kulut.
  • Matkatavaravakuutus: korvaa matkatavaroiden arvon, jos ne menevät rikki tai ne varastetaan.
  • Vastuuvakuutus: korvaa toisen omaisuudelle tapahtuneet tahattomat vahingot.
  • Oikeusturvavakuutus: korvaa riita-asiasta aiheutuvat oikeuskulut matkalla.

Matkustajavakuutukseen voi kuulu erilaisia ehtoja muun muassa korvauksista lentojen myöhästyessä – sekä siitä millaisia hoitoja korvataan ja kuinka paljon.

Siksi on syytä olla tarkkana vakuutusehtojen kanssa.

  • Vertaile: kysy tarjousta muutamasta eri vakuutusyhtiöstä. Hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota kattavuuteen, kestoon ja rajoituksiin. Selvitä myös etukäteen, kattavatko kotivakuutuksesi ja henkilövakuutuksesi jotain matkallakin.
  • Pohdi: tarvitsetko matkavakuutuksen, joka korvaa kaiken mahdollisen – vai riittääkö esimerkiksi tapaturmien ja sairastumisten korvaaminen?
  • Jatkuva vai määräaikainen: jos matkustat usein kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa ympäri vuode. Määräaikainen matkavakuutus on voimassa vain erikseen sovitun ajan.
  • Alueellisuus: osa vakuutusyhtiöistä myy erikseen vakuutuksia Pohjoismaihin, Eurooppaan, Aasiaan ja muihin maanosiin. Muista siis jo etukäteen tarkistaa, että vakuutuksesi on voimassa matkakohteessasi.
  • Omavastuu: suurimpaan osaan matkavakuutuksista liittyy omavastuu. Omavastuu on se rahasumma, joka jää sinun korvattavaksesi – vakuutusyhtiö maksaa ylimenevän osuuden.

Matkavakuutus on helppoa ostaa netistä, puhelimitse tai käymällä vakuutusyhtiön toimipisteessä. Me tietysti tilaamme omamme netistä – koska kuka enää nykyaikana jaksaa toimipisteissä jonottaa.