Lapsivakuutus netistä

Lapsivakuutus netistäLapsivakuutus varmistaa, että lapsesi saa hyvän hoidon nopeasti. Nyt voit hakea vakuutuksen lapsellesi helposti ja nopeasti netistä!

Aina vahinkoja ei voi välttää, vaikka olisi kuinka varovainen. Sitä varten on vakuutukset. Ne eivät korjaa murtunutta kättä tai poista sairautta – mutta niiden avulla sinä voit olla varma siitä, että lapsesi saa riittävän ja laadukkaan hoidon nopeasti ja ilman jonoja.

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Kannattaako lapsivakuutus ottaa? Lapsen vakuuttaminen ei ole pakollista. Julkinen terveydenhuolto on Suomessa kaikkien käytettävissä – ja Kela voi korvata kuluja osassa tapauksista. Moni pohtiikin, miksi ottaisi lisävakuutuksen lapselleen. Yleensä vastaus on jonotusajat: yksityiselle pääsee ilman jonoja ja tarjottu hoito on aina ammattitaitoista (toki se sitä on julkisellakin puolella).

Yksityisellä puolella voit myös varata ajan suoraan erikoislääkärille – julkisella erikoislääkärin vastaanotolle pääsee vasta, kun on käynyt yleispuolella tarkastettavana. Lisäksi yksityisellä aikoja on tarjolla runsaasti myös iltaisin töiden jälkeen.

Negatiivinen puoli on tietysti hinta: lapsivakuutus maksaa. Luonnollisesti hinta riippuu hieman valitun paketin laajuudesta ja vakuutusyhtiöstä. Itse vakuutuksen hinnan lisäksi sinulle jää maksettavaksi omavastuu, joka sekin vaihtelee yhtiöstä toiseen. 50€ omavastuu on varsin tavallinen.

Moni yhtiö porrastaa vakuutushintaansa niin, että ensimmäiset pari elinvuotta ovat merkittävästi kalliimpia kuin esimerkiksi nuoren 10-17 vuotiaan vakuutukset.

Mitä korvaa?

Tavallisesti lapsivakuutus korvaa kaikki sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuvat hoitokulut. Tähän kuuluvat luonnollisesti tutkimuksiin käytetyt kulut, lääkkeet, lääkäreiden palkkiot ja muut vastaavat.

Lasten kohdalla yleisimpiä ovat erilaisten infektiosairauksien kuten korvatulehdusten aiheuttamat kulut sekä syntymästä asti vaivanneet krooniset sairaudet (allergiat, astma, ihottumat).

Tarjolla on myös suppeampia vakuutuspaketteja, jotka korvaavat vain tapaturmien aiheuttamat kulut. Muista tarkistaa vakuutusehdot ennen vakuutussopimuksen tekemistä netissä.

Milloin ja minkä ikäiselle?

Tavallisesti lapsivakuutusta tarjotaan yli 2kk, mutta alle 17-vuotiaalle lapselle. Jos haluat vakuutuksen syntymättömälle lapsellesi, hanki vauvavakuutus netistä.

Vakuutusyhtiöstä riippuen vakuutus voi olla voimassa joko 18 ikävuoteen tai jopa 25 vuoteen asti. Kun lapsukaisesi tulee täysi-ikäiseksi, on nuorisovakuutus oikea valinta.

Kannattaa huomata, että lapsivakuutus ei yleensä korvaa ennaltaehkäisevää hoitoa (esimerkiksi rokotteet), hammashoitoa eikä näköön liittyviä hoitoja (näöntarkastukset, silmälasit).