Tuulilasivakuutus netistä

Tuulilasivakuutus korvaa hajonneen auton lasinTuulilasivakuutus, jota kutsutaan joskus myös nimellä lasiturva, on auton lasivaurioita korvaava vakuutus. Etenkin uusiin autoihin lasivakuutus on erittäin suositeltava, sillä uusien ajoneuvojen lasien vaihtaminen on usein suhteellisen kallista.

Tuulilasivakuutus voi kuulua suoraan autovakuutukseen – esimerkiksi täyskaskoon tai joidenkin yhtiöiden osakaskoonkin. Osa vakuutusyhtiöistä lisäksi tarjoaa lasivakuutusta erikseen minkä tahansa muun vakuutuspaketin yhteydessä. Useissa tapauksissa pelkkä lasin korjauttaminen ei aiheuta bonuksen alenemista.

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Lasivahinkoja aiheuttavat usein muun muassa:

  • Kivet, jotka lentävät muiden autojen renkaista
  • Putoavat lumet ja jää
  • Tietyöt ja niistä aiheutuvat roiskeet
  • Omat ja muiden vahingot sekä liikenteessä että parkkipaikalla

Tilastollisesti tuulilaseja hajoaa eniten maalis-huhtikuussa. Tämä johtuu lumien ja jäiden sulamisesta, jolloin pienet kivet ja irtoavat nastat lentelevät jälleen herkemmin.

Miten suojautua? Yleensä paras ja ainut tapa on pitää riittävästi väliä edellä kulkeviin. Siis turvaväli. Luonnollisesti tämä ei auta esimerkiksi vastaantulijoiden tai ohittavien autojen renkaista lentäviä kiviä vastaan.

Toisaalta vanhat perinteiset roiskeläpät auttoivat vähentämään kivien lentelyä. Ne ovat kuitenkin tyyli- ja käyttösyistä vähentyneet viime aikoina merkittävästi.

Suuri osa isoista halkeamista saa alkunsa pienen pienistä kolhuista – kiven iskemistä, jotka osuvat hyvin lähelle tuulilasin alareunaa. On tärkeää hoitaa iskemä nopeasti kuntoon, jotta se ei pääse leviämään. Tällöin saattaa riittää pelkkä korjaus ja koko lasia ei tarvitse vaihtaa.

Jos tuulilasisi hajoaa, tee siitä vakuutusyhtiöön vahinkoilmoitus ja varaa sen jälkeen aika tuulilasin vaihtoon tai korjaukseen. Tuulilasi kannattaa