Autovakuutus netistä

Osta autovakuutus netistä nopeasti ja helpostiAutovakuutus on helppo ostaa netistä – nopeasti ja edullisesti! Suurin osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden laskea autosi vakuutuksen hinta erillisellä laskurilla. Jokaiseen ajoneuvoon vaaditaan liikennevakuutus – mutta kaikki muut autovakuutukset ovat Suomessa vapaaehtoisia.

Täytät vain laskuriin seuraavat tiedot:

  • Rekisterinumero
  • Henkilötunnuksesi
VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Näiden kahden tiedon perusteella laskuri selvittää minkä ikäinen olet, mistäpäin Suomea olet ja muut tarpeelliset henkilötietosi. Rekisterinumeron perusteella vakuutusyhtiö saa selville muun muassa autosi mallin ja merkin, moottorin koon, käyttötarkoituksen, iän ja tiedon turvallisuusvälineistä (esim. murtohälytin, ABS-jarrut, Airbag-turvatyynyt).

Kun sinun ja autosi perustiedot on saatu selville, saat tarjouksen useista eri autovakuutuspaketeista. Tavallisesti vaihtoehdot ovat:

  • Vain liikennevakuutus
  • Osakasko
  • Täyskasko
  • Täyskaskoakin parempi super-, huippu- tai muu kehusanakasko

Näiden lisäksi tarjolla voi olla erillinen tuulilasivakuutus ja jokin osakaskon ja täyskaskon väliin sijoittuva välimuoto.

Jokaisessa ajoneuvossa on oltava liikennevakuutus. Liikennevakuutus korvaa omassa ajoneuvossa olevien matkustajien ja kuljettajan henkilöön kohdistuvat vahingot sekä toiselle osapuolelle sekä henkilöön että ajoneuvoon kohdistuvat vahingot.

Suomalainen liikennevakuutus on voimassa sekä Suomessa että koko ETA-alueella.

Osakasko korvaa tavallisesti liikennevakuutuksen korvaamien kulujen lisäksi vastuuvahingot ja oikeudenkäynnit, varkauden, ilkivallan ja tulipalon sekä eläinkolarit. Yleensä osakaskoon kuuluu myös hinaus sekä kolarin että teknisen vian takia.

Vastaavasti täyskasko korvaa omaan ajoneuvoosi liittyvät vahingot törmäystilanteessa (jos syy on sinun tai syyllisyyttä ei voida selvittää) ja tieltä suistumisessa. Törmäysturvaan sisältyy tavallisesti myös korvaukset tilanteissa, joissa autosi päälle tippuu lunta, oksia tai kaatuu kokonaisia puita. Joko törmäysturvaan tai siitä erillisenä täyskasko sisältää myös korvaukset tilanteissa, joissa pysäköityä autoasi on kolhittu ja syyllinen on lähtenyt livohkaan.

Tilaa autovakuutus nopeasti ja helposti netistä, soita vakuutusyhtiöllesi tai piipahda käymään yhtiön toimipisteessä. Lue myös miten haet autolainaa netistä.