Ota vakuutukset netistä

Hanki vakuutukset netistäMiksi ottaa vakuutus? Osa vakuutuksista on suomalaisille pakollisia – esimerkiksi auton omistajan on pakko hankkia liikennevakuutus. Suuren osan – niin pakollisista kuin vapaaehtoisista – voit hankkia edullisesti netistä!

VakuutusyhtiöKuvaus
Pohjola VakuutusVuodesta 1891 toiminut Pohjola on yksi johtavista vakuutusyhtiöistä.
FenniaAsiakkaat omistavat Fennian. Täältä voit pyytää tarjouksen koko perheen vakuutuspaketista.
POP-vakuutusDigivakuutusyhtiö, jonka toiminta on keskittynyt nettiin.
TurvaYli 50 toimipistettä - ja helppokäyttöinen verkkokauppa.
IFLaaja valikoima vakuutuksia niin henkilö- kuin yritysasiakkaille.
LähitapiolaKaikki tarpeellinen suoraan verkkokaupasta - saat myös S-bonusta.
AktiaYksilöllisiä vakuutusratkaisuja.

Vapaaehtoiset vakuutukset tuovat elämääsi turvaa ja ennustettavuutta. Voit suojata sekä itsesi, omaisuutesi että lähimmäisesi esimerkiksi sairauksien, tapaturmien ja vahinkojen varalta.

Vakuutuksen tarkoitus on tuoda taloudellinen turva tilanteisiin, joita et ole voinut mitenkään odottaa etukäteen. Katkennutta jalkaa, varastettua tietokonetta tai kadonnutta kihlasormusta vakuutus ei tuo takaisin, mutta se korvaa kulut, jotka voivat pahimmassa tapauksessa kasvaa valtaviksi. Etenkin kotimaassa ja ulkomailla sattuviin sairaalakuluihin voi upota pitkä penni. Kun hoitoa tarvitaan, et halua jäädä miettimään mihin sinulla on varaa ja mihin ei.

Suomessa vakuutuksia myyvät muun muassa Aktia, Fennia, If, Ilmarinen, Kaleva, Lähivakuutus, Pohjantähti, Pohjola, Sampo, Tapiola, Turva, Varma ja Veritas.

Milloin hakea vakuutusta?

Riippuu siitä mihin tarkoitukseen olet vakuutusta hakemassa. Autovakuutus kannattaa hoitaa kuntoon auton ostamisen yhteydessä.

Matkavakuutus voi olla joko jatkuva (kuten allekirjoittaneella) tai sitten sen voi ottaa määräaikaisena vain jonkin tietyn matkan ajaksi.

Vauvavakuutus tulee hakea viimeistään kolmea kuukautta ennen laskettua aikaa. Vastaavasti nuorisovakuutus sopii täydellisesti 18-28 -vuotiaalle omaan kotiin muuttavalle nuorelle.

Vastaus kysymykseen: se riippuu elämäntilanteestasi ja vakuutustarpeestasi.

Voit tilata netistä yksittäisten vakuutusten lisäksi laajempia vakuutuspaketteja, jotka sisältävät kaksi tai useampia eri vakuutustyyppejä. Tavallisesti paketit ovat edullisempia kuin yksittäin ostetut vakuutukset.

Mikä on omavastuu?

Omavastuuksi kutsutaan sitä vakuutuksen osaa, joka sinulle jää maksettavaksi vahingon sattuessa. Jos esimerkiksi matkavakuutuksessasi on 150 euron omavastuu matkatavaroille, tarkoittaa se että varkaus- tai vahinkotilanteessa sinä joudut maksamaan matkatavaroistasi 150 euroa ja vakuutusyhtiö korvaa loppusumman.

Omavastuu liittyy tavallisesti ainakin kotivakuutukseen, autovakutukseen ja matkatavaravakuutukeen. Sinun kannattaa aina tarkistaa vakuutusehdoista minkä suuruinen omavastuusi on.

Kilpailuttaminen kannattaa

Vakuutusyhtiöitä on Suomessa useita – eri kokoisia, eri vakuutuksiin suuntautuneita. Luonnollisesti isot ja tunnetut toimijat kuten IF, Pohjola, Tapiola, Fennia, Turva ja Lähivakuutus yhä vievät leijonanosan koko markkinasta.

Koska ihmisten vakuutustarpeet ja yhtiöiden tarjoamat ovat erilaisia, ei sinun kannata ottaa ensimmäistä vastaan tulevaa vakuutustarjousta. Kaikki lähtee tarpeestasi: mitä sinä haluat vakuuttaa ja kuinka laajasti. Lisäksi sopimusehtojen ja hinnan väliseen yhteyteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Fiksusti kilpailutettu vakuutuspaketti voi säästää sinulta kymmeniä tai jopa satoja euroja vuodessa.

Monelle kilpailutus tuntuu raskaalta. Mutta ei sen tarvitse olla niin. Netistä löytyy hyviä palveluita, joiden avulla kilpailuttaminen ja vakuutusten vertaaminen onnistuu helposti ja nopeasti.

Miten säästää vakuutuksissa? Näin maksut pienemmäksi!

Miten säästää vakuutuksissa? Näin maksut pienemmäksi!

Vakuutukset ovat monen mielestä “pakollinen menoerä”. Ilman niitä ei viitsi elää, koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, mutta silti suoranaista hyötyä ei osata nähdä, JOS mitään ei tapahdu.
Lue koko artikkeli