Sähkön kilpailutus netissä

Sähkön kilpailutus netissä kannattaa! Olitpa muuttamassa uuteen asuntoon tai vain halukas säästämään kymmeniä, jopa satoja euroja vuodessa – kannattaa sähkön tarjoaja kilpailuttaa. Kilpailuttaminen onnistuu niin yksityisille, taloyhtiöille kuin yrityksille – niin omakotitalon, paritalon, rivitalon, kerrostalon kuin mökin sähkösopimuksessa.

  • Kilpailuttaminen on ilmaista.
  • Säästät selvää rahaa.
  • Helppoa ja turvallista.
  • Voit tehdä sopimuksen suoraan netissä.

Kilpailuta sähkön hinta

Miten sähkö kilpailutetaan?

Tähän tarkoitukseen on useita erilaisia verkkopalveluita.

  1. Siirry yhteen kilpailutuspalveluista.
  2. Täytä omat ja asumismuotosi tiedot niille varattuihin kenttiin.
  3. Verkkopalvelu hoitaa kilpailutuksen puolestasi.
  4. Saat eteesi listan niistä tarjoajista, joilta voit ostaa sähköä alueellasi.
  5. Valitset itsellesi parhaan hintatarjouksen ja teet sopimuksen.

Me suosittelemme niin yksityisille, yrityksille kuin taloyhtiöille Helppohinta.fi -palvelua.

Sähkön kilpailutus netissä

Sopimusten tyypit?

Sopimustyyppi riippuu lopulta ihan itsestäsi. Voit tehdä koko toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen tai määräaikaisen sopimuksen esim. 1, 6, 12 tai 24 kuukaudeksi. Voit lisäksi valita sopimustyyppiin yleissähkön, yösähkön eli aikasähkön tai vuodenaikasähkön.

Joskus syy on ympäristö

Osa suomalaisista haluaa kilpailuttaa sähkösopimuksensa vain ja ainoastaan ympäristösyistä: jotkut sähköfirmat tarjoavat täysin vesivoimalla tai tuulivoimalla tuotettua sähköä – toiset eivät.

Jos itse et missään nimessä halua ydinvoimalla tai fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä – valitse sellainen yhtiö, joka tuottaa ympäristoystävällistä ekologista sähköä.

Entä sitten siirtohinnat?

Ikävä kyllä sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa mitenkään. Sähköverkkoyhtiöt omistavat koko sähköverkon. Koska verkot ovat luonnollisesti kiinteitä – ja niitä ei ole vedetty enempää kuin on tarpeen – omistaa yksi sähköverkkoyhtiö aina koko verkon tietyllä alueella.

Sinun sähkönsiirtosi hinta määräytyy siis sen sopimuksen perusteella, jonka olet sähköverkkoyhtiösi kanssa tehnyt. Tätä sopimusta ei oikein voi kilpailuttaa – koska muita tarjoajia ei ole. Sinun on siis tyydyttävä siihen, mitä yhtiö sinua sähkön siirrosta veloittaa.

Koska sähkön kokonaishinta muodostuu siirrosta ja itse sähköenergian hinnasta, kannattaa sähkösopimus kuitenkin kilpailuttaa. Asumismuodollasi ei sinänsä ole väliä, sillä kilpailuttaminen onnistuu niin omakotitaloissa, kerrostaloissa, rivitaloissa kuin paritaloissa ja kesämökeillä. Koko taloyhtiö voi myös kilpailuttaa kaikkien asuntojen sähkösopimukset kerralla.