Miten säästää matkaa varten? Katso 4 vinkkiä

Miten säästää rahaa matkaa varten

Matkailu on elämän suola, sanotaan. Ainakin meidän mielestämme tämä on totta. Mikään ei ole mukavampaa kuin rentouttava tai jännittävä lomamatka. Lomailu kuitenkin maksaa. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä miten säästää rahaa lomaa varten.

1. Budjetointi

Tylsää, mutta totta. Budjetointi toimii. Ensinnäkin, sinun kannattaa laskea itsellesi haluamasi lomamatkan budjetti. Näin tiedät jo etukäteen suhteellisen tarkkaan paljonko sinun pitää säästää.

Kaksi vinkkiä:

  1. Suunnittele matkasi selvästi etukäteen. Viime hetken matkat ovat äkkilähtöjä lukuun ottamatta tavallisesti kalliita. Halvimmillaan lennot ovat erilaisten vertailujen mukaan noin 2 kuukautta ennen lähtöä.
  2. Ole valmis joustamaan matkapäivistä. Suositut juhlapyhät ja loma-ajat ovat aina kalliita. Juuri ennen kiireistä sesonkia tai hieman sen jälkeen on yleensä paras aika matkustaa. Lisäksi, kohteesta riippuen, lentojen hinnat voivat vaihdella paljonkin viikonpäivän mukaan.

Kun tiedät paljonko tarvitset rahaa ja milloin, voit kirjoittaa ylös montako euroa sinun pitää säästää milläkin viikolla tai missäkin kuussa.

2. Laita matkan kulut tärkeysjärjestykseen

Matkailuun liittyy aina 3 isoa kulua: lennot, majoitus ja aktiviteetit (mukaan lukien ruoka ja juoma). Tavallisesti ainakin 1-2 voi säästää. Jos esimerkiksi rakastat hienoja hotelleja, laita rahaa majoitukseen, mutta etsi halvimmat mahdolliset lennot ja säästä ruokakuluissa. Tai vaihtoehtoisesti, kulinaristi laittaa rahaa hienoihin ravintoloihin, mutta säästää rahaa matkaa varten varaamalla edullisemman majoituksen. Esimerkiksi kaupunkilomalla on helppo valita hieman halvempi hotelli, sillä olet kuitenkin suurimman osan ajasta ulkona katsomassa nähtävyyksiä, shoppailemassa tai istumassa kahvilassa.

3. Laita arjen kulut tärkeysjärjestykseen

Valitse aluksi yksi rahaa kuluttava “luksus”, josta olet valmis nipistämään. Se voi olla esimerkiksi ravintoloissa käyminen (tai ruoan tilaaminen kotiin), elokuvissa käynti, joka-aamuinen erikoiskahvi kahvilasta työmatkalla tai vaikkapa baari-illat.

Visualisoi vaihtoehdot: nappaatko mieluummin joka aamu sen erikoislatten työmatkalla mukaasi vai laitat 5€ säästöön ja yövyt ensi syksynä upeassa skottilaisessa linnassa? Käytkö mieluummin 4 kertaa kuussa baarissa vai vähennät kerrat kahteen ja säästyneillä rahoilla lennät nauttimaan New Yorkin keväästä?

Yllättävää kyllä, pienistä puroista muodostuu jokia. Me ihmiset emme edes huomaa paljonko rahaa kuluu pieniin asioihin arjessa. Kun tekee tietoisen valinnan ja rajoittaa tiettyjä kulujaan, on pankissa yhtäkkiä ylimääräistä matkailuun.

4. Säästä joka kuukausi

Yksi parhaista tavoista on asettaa automaattinen kuukausiveloitus. Siirrät joka kuukausi palkastasi automaattisesti vaikkapa 50-100 euroa säästötilille. Tähän tiliin et koske ennen matkaa.

Sitten yksinkertaisesti laitat loput kuukausituloistasi riittämään koko kuukaudeksi.

Jos käyttötilille kertyy ylimääräistä esimerkiksi lahjojen, töistä saatujen bonusten tai muuten, siirrä säästötilille manuaalisesti lisää rahaa kuukausitalletusten lisäksi.

Nämä vinkit auttavat sinua varmasti säästämään rahaa matkalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *