Näin tienaat lisää rahaa kotoa käsin

Miten voi tienata lisää rahaaMoni meistä kamppailee rahan kanssa. Siitä on melkein aina jonkinasteinen pula. Toisinaan puute johtuu ihan vain omasta itsestä – toisinaa taasen sairastumisista tai äkillisistä kuluista, kuten auton tai jonkin kodinkoneen hajoamisesta.

Jos tavoitteesi on tienata muutama kymppi tai satanen kuussa lisää, se on helppo. Jos taas haluat tuhansia euroja kuussa lisätienestejä, joudut näkemään enemmän vaivaa. Tässä artikkelissa me kerromme, miten tienaat lisää rahaa!

Nopeasti vähän rahaa

Jos tavoitteesi on yksinkertaisesti saada jostain kaavittua kasaan pari kymppiä tai satasta, voit tehdä yhden näistä.

 • Myy tavaroita: Sinulla on varmasti turhia vaatteita ja koruja, joita et oikeasti tarvitse tai edes halua. Myy ne pois esimerkiksi Huuto.netissä tai Tori.fi:ssä.
 • Vahdi naapurin lapsia tai ulkoiluta koiria: Yllättävän moni on valmis maksamaan sekä lastenhoidosta että lemmikkien hoidosta. Jos naapurillasi on jompiakumpia (lapsia tai eläimiä), käy reippaasti kysymässä tarvitsevatko he apua. Kannattaa mainita, että haluaisit työstäsi pienen korvauksen.
 • Tarjoa autonpesua: Jätä ilmoitus lähikaupan ilmaiselle ilmoitustaululle tai tulosta kotona mainoksia, joita viet lähialueiden postilaatikoihin. Autonpesu on kovaa touhua käsin, mutta jos teet hyvää jälkeä, olet palkkasi ansainnut.
 • Leikkaa nurmikoita: Kyllä, kesäisin naapurustossa varmasti ollaan valmiita maksamaan parikymppiä per leikattu piha. Helppoa rahaa ja samalla saat kuntoilua!
 • Käsityöt: Oletko hyvä neulomaan? Syntyykö sinulta villasukat, kaulahuivit, pipot tai jopa poppanaliinat muutamassa hujauksessa? Käsitöillä on suhteellisen helppo tienata. Myy tuotteitasi kirpputoreilla, myyjäisissä tai ihan vaan sukulaisille.
 • Vuokraa asuntoasi: Jos sinulla on paljon tilaa, mutta vähän rahaa, voi yhden huoneen alivuokraaminen olla hyvä ajatus. Toinen vaihtoehto on asettaa asunto vuokralle esim. AirBnB-palveluun sellaisiksi viikoiksi, kun olet itse pois kotoa.

Isommat tulot vaativat vaivaa

Yllä mainitut pienemmät hommat vaativat toki nekin työtä, mutta ovat pääosin lyhyitä “projekteja”. Alla mainitut työt voivat tuoda sinulle mukavasti lisätienestejä, mutta vaativat pitkäjänteisempää sitoutumista.

 • Tee kotisivuja: Osaatko koodata? Onko sinussa taittajan tai graafikon vikaa? Yritysten kotisivuja tehdään tolkuton määrä joka ikinen kuukausi. Ota osasi tästä kakusta. Tee itsellesi ensin omat kotisivut, jotta kaikki näkevät mihin pystyt – ja sen jälkeen ala haalia asiakkaita.
 • Aloita blogi ja lisää siihen mainoksia: Bloggaajat tienaavat nykyään sievoisia summia. Tietysti blogin pitää olla loistava ja mielenkiintoinen – ei siitä kukaan muuten mitään maksa. Osa blogeista tekee yhteistyötä isojen mediakonsernien kanssa, osa tienaa rahaa affiliate-markkinoinnin avulla.
 • Jaa lehtiä: Ilmaisjakelulehtiä jaetaan pääosin iltaisin. Jos käyt siis “perinteisissä” päivätöissä, voit käyttää pari iltaa viikossa lehtien jakamiseen. Työ vaatii kyllä jonkin verran vaivaa, mutta samalla saat liikuntaa, kun juokset kerrostalojen rappusia edestakaisin.
 • Perusta verkkokauppa: Ei välttämättä mikään ykkösidea ihmiselle, joka ei ymmärrä kaupanteosta ja markkinoinnista mitään – mutta oiva keino tienata lisää rahaa.
 • Ryhdy tuotetestaajaksi: Moni yritys hakee tuotetestaajia. Palkkioksi saat yleensä joko tuotteen, pienen tukun rahaa tai molempia.
 • Hanki toinen työ: Kyllä, viimeisenä vaihtoehtona tarjoamme sinulle yksinkertaisesti toisen työn hankkimista oman päivätyösi oheen (no, kyllä, yllä mainittu lehdenjakaja oli myös toinen työ). Toinen työ voi olla joko omalta alaltasi – tai jotain aivan muuta.

Nämä ovat meidän vinkkimme lisätienestien hankkimiseen kotoa käsin. Yleensä lisää rahaa saa tekemällä töitä – ilmaisia lounaita kun ei ole olemassa.