Laskutuspalvelu – näin laskutus ilman omaa yritystä onnistuu!

Laskuta ilman omaa yritysta Ukko laskutuspalvelun avulla

Olitpa copywriter, toimittaja, muusikkoa tai mikä tahansa muu freelancer, sinun täytyy aina pystyä laskuttamaan asiakkaitasi tehdystä työstä. Entä, jos et kuitenkaan pyöritä omaa yritystäsi, mutta haluaisit silti pystyä tarjoamaan palveluitasi ja laskuttamaan työstäsi aivan kuten oikea yritys?

Ukko.fi laskutuspalvelu on ratkaisu ongelmiisi. Käyttämällä Ukkoa voit lähettää laskun työstäsi ilman omaa yritystä.

 1. Sinä luot laskun Ukko.fi -laskutuspalvelussa.
 2. Ukko laskuttaa työn tilaajaa.
 3. Työn tilaaja maksaa laskun Ukon tilille.
 4. Ukko maksaa verot ja pakolliset palkan sivukulut ja nettosumman sinulle palkkana.

Ukko.fi:n avulla hoidat laskutuksen

Koska Ukko maksaa työn tuotot sinulle palkkana, tarkoittaa tämä myös sitä, että Ukko-laskutuspalvelu hoitaa eläkemaksut ja kaikki muut palkan sivukulut. Luonnollisesti laskutuspalvelu ottaa pienen komission (artikkelin kirjoitushetkellä 5%, minimissään 15 euroa) luodun laskun arvonlisäverottomasta loppusummasta.

Koska Ukko hoitaa puolestasi myös verojen maksamisen, tulee sinun toimittaa palveluun oma verokorttisi.

Miten laskutuspalvelut toimivat?

Laskutuspalvelut hoitavat verot ja muun byrokratian. Maksavat työn tuotot palkkana. Ja ottavat palkkiona pienen komission laskutetusta summasta.

Kun laskutat työsi Ukon kautta, olet juridisesti heidän työntekijänsä. Olet siis työsuhteessa laskutuspalvelun kanssa. Siksi sinulta ei vaadita kirjanpitoa, yrittäjän vakuutuksia tai erillistä yrittäjän veroilmoitusta. Koska olet työntekijä – ja Ukko.fi lähettää laskun – ei työn tilannut yritys joudu tekemään palkanlaskentaa tai hoitamaan työnantajailmoituksia. Työn tilannut yritys voi siis yksinkertaisesti maksaa saamansa laskun.

Monelle pienelle yritykselle tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin ryhtyminen vakituiseksi työnantajaksi.

Tietysti täytyy myöntää tässä kohtaa, että oman yrityksen perustaminen ei ole niin vaikeaa kuin moni pelkää. Toki se vaatii alussa paperien täyttämistä ja joka kuukausi kirjanpidollisia hommia – mutta kyllä lähes jokainen meistä siihen kykenee.

Se, onko oman yrityksen perustaminen sitten kaiken tuon vaivan arvoista, on toinen kysymys. Monen mielestä ei ole. Siksi Ukko.fi-laskutuspalvelulla on tällä hetkellä lähes 30 000 aktiivista suomalaista käyttäjää.

Moni näistä käyttäjistä on freelancereita, jotka tekevät satunnaisia keikkoja kuten muusikoita, freelance-copywritereita ja taiteilijoita. Kunhan toimintasi on laillista eikä vaadi erillistä lupaa, voit laskuttaa Ukon kautta mitä tahansa töitä ilman yritystä.

Miten laskutan ilman yritystä?

Ohjeet töiden laskuttamiseen ilman yritystä ovat hyvin yksinkertaiset.

 1. Rekisteröidy Ukko.fi-palvelun käyttäjäksi. Se on ilmaista.
 2. Sovi työn tilaajan kanssa myymästäsi palvelusta ja sen hinnasta.
 3. Tee työ.
 4. Luo lasku Ukko.fi:ssä.
 5. Ukko lähettää laskun työn tilaajalle.
 6. Työn tilaaja maksaa laskun.
 7. Ukko.fi vähentää maksetusta summasta lakisääteiset maksut kuten eläkkeen ja verot – sekä tietysti oman palkkionsa.
 8. Ukko tilittää nettopalkan tilillesi.

Kenelle laskutuspalvelu sopii?

Laskutuspalvelun kautta voit laskuttaa lähes mitä tahansa töitä, jotka eivät ole luvanvaraisia. Yleensä palvelua käyttävät vain ne, jotka tekevät lyhytaikaisia töitä – pitkät kumppanuudet tai työsuhteet yleensä hoidetaan muuten.

Yleisimpiä muun muassa:

 • bloggaajat
 • graafiset suunnittelijat
 • remppaajat ja rakentajat
 • freelancer copywriterit
 • valokuvaajat
 • muusikot, bändit
 • siivoojat
 • kääntäjät
 • kouluttajat
 • konsultit
 • personal trainer
 • ohjelmoijat
 • kodinhoitajat
 • hierojat
 • affiliate-markkinoijat
 • eläkeläiset

Ukon kautta et voi laskuttaa: yksityisille tehdyt vedeneristystyöt, sähköasennustyöt (paitsi jos laskutat yritystä, jolla on sähköurakointilupa), luvanvaraisia töitä ja elintarvikkeiden myyntiä.

Lisäksi osa työtehtävistä vaatii erillisen ilmoituksen tekemistä. Tällaisia ovat esimerkiksi laillistetut ammattihenkilöt lääkäreistä optikoihin sekä nimikesuojatut ammattihenkilöt. Listan näistä löydät Ukon omalta tietosivulta.

Ukko.fi-laskutuspalveluun liittyminen on ilmaista. Liity tästä ja laskuta ilman omaa yritystä!

HUOM! Artikkeli on kirjoitettu alun perin 2016. Tarkista siis ajankohtaiset tiedot suoraan Ukko.fi -palvelusta, verottajalta ja muista virallisista lähteistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *