Lainojen yhdistäminen

Oletko ottanut lainaa useammasta kuin yhdestä paikasta? Onko sinulla vaikeuksia lyhentää näitä kaikkia (joko rahan tai muistamisen takia)? Tiesitkö, että yhdistämällä lainasi yhdeksi isommaksi luototksi, säästät selvästi kuluissa. Ja se onnistuu helposti ihan netissä.

Otetaan esimerkki:
Sinulla on viisi 500 euron pikavippiä. Jos vuotuinen korko on 50 prosenttia, maksat vuodessa pelkkiä korkoja ja kuluja 1250 euroa.Yhdistämällä viisi erillistä lainaasi yhdeksi isommaksi 2500 euron luotoksi, voi korkosi pudota jopa 15 prosenttiin. Tällöin maksat luotostasi kuluina vain 375 € vuodessa – ja säästät näin 875 euroa.

Arkadiarahoitus.fi
Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta.hae-lainaa
Bluefinance.fiIlmainen ensilaina 100 - 300 euroa ja lainapäätöksen saat heti.

Blue Finance on yksi oman alansa johtavista pikalainoja myöntävistä pikavippiyrityksistä Suomessa.
hae-lainaa
Euro24.fi
Euro24.fi myöntää luottotilejä, josta asiakas voi tehdä jatkuvia nostoja tarpeidensa mukaisesti. Luottojen suuruus on 100 - 2000 euroa.hae-lainaa
Haenyt.fiHaenyt.fi -palvelun kautta lainanhakija voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 50.000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.hae-lainaa
Laina.fi
Laina.fi on luotettava ja turvallinen ratkaisua paikkaamaan arkielämän rahoitustarpeita aina 5000 euroon asti. Selkeä kulurakenne!hae-lainaa
OKMoney.fi
OK Moneyn limiitissä luottopäätös on aina 2100 euroa. Nostat lainasta vain tarpeesi mukaan ja laskun saat kerran kuukaudessa. Nostoissa ei ole rajoituksia, eikä muitakaan yllättäviä kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan nostamiseen ei lisätä avauspalkkiota tai nostopalkkiota.hae-lainaa
Risicum
Lainaa 5000€ asti nopeasti ja vaivattomasti. Uusille lainoille jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Saat luottopäätöksen minuuteissa.hae-lainaa

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Käytännössä sinä listaat nykyiset velkasi ja yksittäinen luotonantaja suostuu maksamaan kaikki aikaisemmat pikalainasi ja kulutusluottosi pois. Sopimuksen teon jälkeen olet velkaa enää yhdelle yritykselle.

Usein tämä yhdistämisen maksanut yritys on myös valmis tarjoamaan sinulle pienempää korkoa ja parempia lainaehtoja kuin edellisissä pienemmissä lainoissasi oli.

  • Helpompi hoitaa: vain yksi laina.
  • Pienemmät kulut: yhden ison luoton korot ovat tavallisesti pienemmät kuin useamman pienen.
  • Maksuaika joustavampi: isoissa lainoissa maksuaika yleensä joustavampi ja helpompi sopia luotonantajan kanssa.
  • Sopiva kuukausierä: maksuaikaa säätämällä voit määrittää itsellesi sopivan kuukausierän, jolla saat koko velkasumman hoidettua niin, että pystyt silti jatkamaan arkeasi.
  • Maksuvapaat kuukaudet tai vuodet: osa luotonantajista tarjoaa myös mahdollisuuden pitää maksuvapaita kuukausia tai vuosia, jos tilanteesi niin vaatii.
  • Säästyt perintä- ja viivästyskuluilta: maksat vain yhtä luottoa takaisin, joten perintä- ja viivästyskuluja ei voi syntyä useista eri paikoista (esim. unohtamisten takia).
  • Ei maksuhäiriömerkintää: jos yksi tai useampi pienistä lainoistasi on erääntynyt ja olet saamassa maksuhäiriömerkintää, voi lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi olla fiksu valinta.

Miten yhdistät monta pientä lainaa yhdeksi isommaksi

Kokemuksen usein positiivisia

Suurin osa pieniä lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi yhdistäneistä kertoo kokemuksen olleen positiivinen. Elämä helpottuu, sillä yhden yhdistelylainan korko on usein selvästi pienempi kuin usealla pienellä lainalla erikseen.

Lisäksi oman talouden suunnittelu ja seuraaminen helpottuu, kun lyhennettäviä luottoja on vain yksi. Pysyt paremmin kärryillä siitä, kuinka suuri summa sinulla on vielä maksettavaa jäljellä – ja millä aikataululla saat lainan kokonaan maksettua pois.

Lainojen yhdistäminen onnistuu yleensä sekä pikavippien että pienempien kulutusluottojen kohdalla. OmaLaina.fi -sivuston kautta voit kilpailuttaa lainojen yhdistämisen aina 15 000 euroon saakka. Näin saat varmasti edullisimman yhdistelylainan.

Mitä tehdä ongelmatilanteissa?

Jos oikeasti olet ajautunut velkakierteeseen ja otat jatkuvasti uutta lainaa vanhojen vippien maksamiseen, suosittelemme sinua ottamaan välittömästi yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvontaan. Saat runsaasti tietoa lainaongelmien ratkaisuista sivustolta Takuu-saatio.fi.

Takuu-Säätiöllä on myös erillinen velkalinja, johon voit soittaa. Numeron löydät säätiön sivustolta.

Lopeta jatkuva velkaantuminen ja yhdistä pienet kulutusluottosi yhdeksi isommaksi. Lainojen yhdistäminen kannattaa – ja nyt se onnistuu kätevästi netissä.