Remonttilaina kätevästi netistä

Remontoiminen ei ole halpaa. Päinvastoin. Siihen saa usein uppoamaan pitkän pennin. Siksi moni hakee remonttilainaa rahoittaakseen keittiöremontin, saunaremontin, kylpyhuoneremontin tai esimerkiksi asunnon sisustusremontin.

Perinteisesti remonttilainaa haetaan asuntolainan yhteydessä – mutta onnistuu se tietysti ilman asuntolainaakin sekä pankeilta että erillisiltä lainayhtiöiltä. Pieniin hankintoihin saattaa riittää luottokortti, mutta isompiin 2000 – 50 000 euron kuluihin ei ihan mikän tahansa tavallinen luottokortti riitä.

Jos haluat remonttilainaa ilman vakuuksia, kilpailuta lainasi netissä. Me suosittelemme OmaLaina.fi -palvelua, joka on sinulle täysin ilmainen.

Yksityishenkilö voi hakea lainaa remontointiin joko pankilta tai erilliseltä rahoitusyhtiöltä. Pankilta haettassa luotto voidaan usein sitoa jo olemassa olevaan asuntolainaan. Näin ei kuitenkaan aina ole – joten tilanne kannattaa tarkistaa omalta pankilta.

Arkadiarahoitus.fi
Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta.hae-lainaa
Bluefinance.fiIlmainen ensilaina 100 - 300 euroa ja lainapäätöksen saat heti.

Blue Finance on yksi oman alansa johtavista pikalainoja myöntävistä pikavippiyrityksistä Suomessa.
hae-lainaa
Euro24.fi
Euro24.fi myöntää luottotilejä, josta asiakas voi tehdä jatkuvia nostoja tarpeidensa mukaisesti. Luottojen suuruus on 100 - 2000 euroa.hae-lainaa
Haenyt.fiHaenyt.fi -palvelun kautta lainanhakija voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 50.000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.hae-lainaa
Laina.fi
Laina.fi on luotettava ja turvallinen ratkaisua paikkaamaan arkielämän rahoitustarpeita aina 5000 euroon asti. Selkeä kulurakenne!hae-lainaa
OKMoney.fi
OK Moneyn limiitissä luottopäätös on aina 2100 euroa. Nostat lainasta vain tarpeesi mukaan ja laskun saat kerran kuukaudessa. Nostoissa ei ole rajoituksia, eikä muitakaan yllättäviä kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan nostamiseen ei lisätä avauspalkkiota tai nostopalkkiota.hae-lainaa
Risicum
Lainaa 5000€ asti nopeasti ja vaivattomasti. Uusille lainoille jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Saat luottopäätöksen minuuteissa.hae-lainaa

Jos sinulla ei ole olemassa asuntolainaa – tai et halua sitoa remontointilainaa siihen – on vaihtoehtona hakea vakuudetonta lainaa esimerkiksi yhdeltä yllä mainituilta luottoyrityksiltä.

Suurin etu asuntolainan ja remonttilainan yhdistämisessä on kulutaso: asuntolainaan yhdistettynä korot ovat pienemmät. Ilman lainojen yhdistämistä remontointilaina lasketaan kulutusluotoksi.

Muista, kun haet

  • Laske oma lainantarpeesi: paljonko rahaa oikeasti tarvitset remontointiin
  • Laske oma maksukykysi: paljonko olet halukas tai kykenevä lyhentämään lainasummaa joka kuukausi
  • Mieti, tarvitsetko mahdollisuuden lyhennysvapaisiin: suurin osa yhtiöistä toki tarjoaa näitä
  • Kilpailuta: voit säästää selvää rahaa kilpailuttamalla

Hae remonttilaina netistä

Lainan maksaminen

Remonttilaina maksetaan takaisin erissä aivan kuten muutkin suuremmat kulutusluotot ja asuntolainat. Maksuaikaa saat tavallisesti noin 12-120 kuukautta riippuen sekä valitsemastasi palvelusta ja lainasummasta. Useimmat lainantarjoajat antavat sinun itse valita maksuajan siten, että maksuerät sopivat taloudelliseen tilanteeseesi ja maksukykyysi.

Moni yhtiö myös tarjoaa mahdollisuuden lyhentää lainaa suuremmilla kertamaksuilla ilman kuluja. Tarvittaessa myös lyhennysvapaat kuukaudet ovat sovittavissa.

Taloyhtiöt ovat oma lukunsa

Jos asut kerrostalossa tai rivitalossa ja taloyhtiöösi on tulossa kaikkia asuntoja koskeva remontti, on yleensä fiksuinta ottaa yhteistä taloyhtiön lainaa. Sinä yksityishenkilönä maksat oman osuutesi lainasta taloyhtiön rahoitusvastikkeessa.

Toki voit maksaa oman osuutesi lainasta pois kokonaisuudessaan heti kättelyssä, jolloin rahoitusvastikkeesi ei taloyhtiön remontin takia nouse.

Taloyhtiöiden ottamat lainat ovat perinteisesti olleet noin 5-25 vuoden mittaisia. Periaatteessa 5-10 vuoden lainat olisivat taloyhtiön kannalta suositeltavia, koska tällöin vanha laina ehditään maksaa pois ennen seuraavaa suurempaa kunnostustyötä. Näin useat eri remonttilainat eivät mene päällekkäin.

Joskus yksityishenkilön on fiksua muuttaa taloyhtiön ottama laina omaksi henkilökohtaiseksi remontointilainakseen. Syitä ovat muun muassa seuraavat.

  • Henkilökohtaiselle lainalla saa paremman (usein pidemmän) maksuajan.
  • Oman lainan ehdot ovat joustavammat ja helpommin neuvoteltavissa.
  • Henkilökohtaisen remonttilainan voi yhdistää asuntolainaan ja näin saada sen korot verovähennysten piiriin.

Ikävä kyllä taloyhtiöt jättävät usein kilpailutuksen välistä ja hakevat remonttilainaa suoraan sieltä, mistä sitä on ennenkin otettu. Netissä kilpailutus kävisi kuitenkin helposti ja nopeasti.