Remonttilaina kätevästi netistä

Remontoiminen ei ole halpaa. Päinvastoin. Siihen saa usein uppoamaan pitkän pennin. Siksi moni hakee remonttilainaa rahoittaakseen keittiöremontin, saunaremontin, kylpyhuoneremontin tai esimerkiksi asunnon sisustusremontin.

Perinteisesti remonttilainaa haetaan asuntolainan yhteydessä – mutta onnistuu se tietysti ilman asuntolainaakin sekä pankeilta että erillisiltä lainayhtiöiltä. Pieniin hankintoihin saattaa riittää luottokortti, mutta isompiin 2000 – 50 000 euron kuluihin ei ihan mikän tahansa tavallinen luottokortti riitä.

Jos haluat remonttilainaa ilman vakuuksia, kilpailuta lainasi netissä. Me suosittelemme OmaLaina.fi -palvelua, joka on sinulle täysin ilmainen.

Yksityishenkilö voi hakea lainaa remontointiin joko pankilta tai erilliseltä rahoitusyhtiöltä. Pankilta haettassa luotto voidaan usein sitoa jo olemassa olevaan asuntolainaan. Näin ei kuitenkaan aina ole – joten tilanne kannattaa tarkistaa omalta pankilta.

OmaLaina Logo

Hae lainaa!
Kilpailuttaa lainatarjoajat puolestasi.

Summat 100 € - 50 000 €

Palvelun käyttö on sinulle ilmaista.
hae-lainaa
Saldo LogoAivan kuin luottokortti - mutta ilman korttia!

Saat käyttöösi jopa 5000 euron luoton, josta nostat juuri haluamasi kokoisia summia!
hae-lainaa
Euroloan LogoLuotettava ja vastuullinen kumppani rahoitusasioissa.

Luottoraja jopa 5 000 €.
hae-lainaa
Limiitti Logo
50-500 euron ensilainan ilman kuluja ja korkoja. Maksuaika 30 päivää.

Tarjolla myös jopa 3000€ suuruinen joustava luottovaihtoehto!
hae-lainaa
Lainasto LogoSaat käyttöösi 2000€ suuruisen joustavan limiittiluoton.

Hakeminen on maksutonta. Voit nostaa haluamasi summan - ja maksat kulut vain nostamastasi summasta.
hae-lainaa
Everyday LogoEveryday on kuin luottokortti kännykässä.

Saat käyttöösi 2000€ luottorajan ilman vuosimaksuja tai piilokuluja.
hae-lainaa
Bigbank Logo
2000 - 20 000 euron suuruista lainaa kaikkiin tarpeisiin.

Ilman vakuutta jopa 10 000 euroa 6-72 kk laina-ajalla.

Yhteishakija (yhdessä esim. kumppanisi kanssa) voi saada jopa 20 000 euroa 6-120 kk maksuajalla.
hae-lainaa

Jos sinulla ei ole olemassa asuntolainaa – tai et halua sitoa remontointilainaa siihen – on vaihtoehtona hakea vakuudetonta lainaa esimerkiksi yhdeltä yllä mainituilta luottoyrityksiltä.

Suurin etu asuntolainan ja remonttilainan yhdistämisessä on kulutaso: asuntolainaan yhdistettynä korot ovat pienemmät. Ilman lainojen yhdistämistä remontointilaina lasketaan kulutusluotoksi.

Muista, kun haet

  • Laske oma lainantarpeesi: paljonko rahaa oikeasti tarvitset remontointiin
  • Laske oma maksukykysi: paljonko olet halukas tai kykenevä lyhentämään lainasummaa joka kuukausi
  • Mieti, tarvitsetko mahdollisuuden lyhennysvapaisiin: suurin osa yhtiöistä toki tarjoaa näitä
  • Kilpailuta: voit säästää selvää rahaa kilpailuttamalla

Hae remonttilaina netistä

Lainan maksaminen

Remonttilaina maksetaan takaisin erissä aivan kuten muutkin suuremmat kulutusluotot ja asuntolainat. Maksuaikaa saat tavallisesti noin 12-120 kuukautta riippuen sekä valitsemastasi palvelusta ja lainasummasta. Useimmat lainantarjoajat antavat sinun itse valita maksuajan siten, että maksuerät sopivat taloudelliseen tilanteeseesi ja maksukykyysi.

Moni yhtiö myös tarjoaa mahdollisuuden lyhentää lainaa suuremmilla kertamaksuilla ilman kuluja. Tarvittaessa myös lyhennysvapaat kuukaudet ovat sovittavissa.

Taloyhtiöt ovat oma lukunsa

Jos asut kerrostalossa tai rivitalossa ja taloyhtiöösi on tulossa kaikkia asuntoja koskeva remontti, on yleensä fiksuinta ottaa yhteistä taloyhtiön lainaa. Sinä yksityishenkilönä maksat oman osuutesi lainasta taloyhtiön rahoitusvastikkeessa.

Toki voit maksaa oman osuutesi lainasta pois kokonaisuudessaan heti kättelyssä, jolloin rahoitusvastikkeesi ei taloyhtiön remontin takia nouse.

Taloyhtiöiden ottamat lainat ovat perinteisesti olleet noin 5-25 vuoden mittaisia. Periaatteessa 5-10 vuoden lainat olisivat taloyhtiön kannalta suositeltavia, koska tällöin vanha laina ehditään maksaa pois ennen seuraavaa suurempaa kunnostustyötä. Näin useat eri remonttilainat eivät mene päällekkäin.

Joskus yksityishenkilön on fiksua muuttaa taloyhtiön ottama laina omaksi henkilökohtaiseksi remontointilainakseen. Syitä ovat muun muassa seuraavat.

  • Henkilökohtaiselle lainalla saa paremman (usein pidemmän) maksuajan.
  • Oman lainan ehdot ovat joustavammat ja helpommin neuvoteltavissa.
  • Henkilökohtaisen remonttilainan voi yhdistää asuntolainaan ja näin saada sen korot verovähennysten piiriin.

Ikävä kyllä taloyhtiöt jättävät usein kilpailutuksen välistä ja hakevat remonttilainaa suoraan sieltä, mistä sitä on ennenkin otettu. Netissä kilpailutus kävisi kuitenkin helposti ja nopeasti.