Hae pienlainaa netistä

Hae pienlainaa kätevästi netistäMikä pienlaina on? Kuten nimi kertoo, kyseessä on pienikokoinen laina, jonka voi tavallisesti hakea suoraan netistä. Tavallisesti pienlainoja haetaan erillisiltä lainayhtiöiltä – mutta nykyään myös suuret pankit myöntävät erilaisia jousto- ja kulutusluottoja, joiden voidaan katsoa kuuluvuan pienlainojen piiriin.

Mihin tarkoitukseen? Pienet luotot sopivat yllättävään rahan tarpeeseen. Niiden avulla voit maksaa lääkärilaskun, korjata auton, lähteä matkalle, järjestää yllätysjuhlat tai vaikka maksaa ensi kuun vuokran, jos rahat ovat syystä tai toisesta muuten päässeet loppumaan.

Oikeastaan käyttätarkoituksellakaan ei ole väliä, sillä kukaan ei tule sinulta kysymään, mihin rahaa tarvitset tai mihin olet ne käyttänyt. Tärkeintä on, että itse tiedät tarvitsevasi lainaa: ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa aina miettiä muitakin vaihtoehtoja. Jos lainatarpeesi on todellinen ja olet varma, että pystyt suoriutumaan lainan takaisinmaksusta, ei ketään kysele mihin rahat menevät.

Arkadiarahoitus.fi
Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta.hae-lainaa
Bluefinance.fiIlmainen ensilaina 100 - 300 euroa ja lainapäätöksen saat heti.

Blue Finance on yksi oman alansa johtavista pikalainoja myöntävistä pikavippiyrityksistä Suomessa.
hae-lainaa
Euro24.fi
Euro24.fi myöntää luottotilejä, josta asiakas voi tehdä jatkuvia nostoja tarpeidensa mukaisesti. Luottojen suuruus on 100 - 2000 euroa.hae-lainaa
Haenyt.fiHaenyt.fi -palvelun kautta lainanhakija voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 50.000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.hae-lainaa
Laina.fi
Laina.fi on luotettava ja turvallinen ratkaisua paikkaamaan arkielämän rahoitustarpeita aina 5000 euroon asti. Selkeä kulurakenne!hae-lainaa
OKMoney.fi
OK Moneyn limiitissä luottopäätös on aina 2100 euroa. Nostat lainasta vain tarpeesi mukaan ja laskun saat kerran kuukaudessa. Nostoissa ei ole rajoituksia, eikä muitakaan yllättäviä kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan nostamiseen ei lisätä avauspalkkiota tai nostopalkkiota.hae-lainaa
Risicum
Lainaa 5000€ asti nopeasti ja vaivattomasti. Uusille lainoille jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Saat luottopäätöksen minuuteissa.hae-lainaa

Miten hakeminen tapahtuu?

Tavallisesti on suositeltavaa kilpailuttaa lainasi. Siis vertailla millä ehdoilla ja minkä suuruista lainaa eri palvelut tarjoavat. Jos etsit suurempaa, esim. 2500 – 15000 euron lainaa, suosittelemme kokeilemaan OmaLaina.fi -palvelua, joka kilpailuttaa lainatarjoajat puolestasi ilmaiseksi.

Jos haet pienempää noin 50 – 3000 euron suuruista joustavaa pienlainaa, voit valita yhden yllä esitellyistä lainatarjoajista ja edetä seuraavasti.

  1. Valitse lainasumma.
  2. Tunnistaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.
  3. Täytä hakemus (anna kaikki pyydetyt tiedot).
  4. Saat lainapäätöksen nopeasti.
  5. Rahat siirtyvät tilillesi yleensä muutamassa minuutissa.

Alan lyhyt historia

Luonnollisesti tämänkin taloustuotteen historia alkaa Yhdysvalloista. Pikalainojen englanninkielinen nimi “payday loan” kertoo jo jotakin: muutamat yritykset vippasivat työntekijöille rahaa ennen palkkapäivää. Sopimuksen mukaan laina piti maksaa takaisin palkkapäivänä – korkojen kera tietysti.

Periaatteessa voidaan puhua kolmannen osapuolen tarjoamasta palkkaennakosta. Joskin pikalainojen kohdalla tähän liittyi suhteellisen korkea korko.

Pienlainaaminen alkoi Suomessa Wikipedian mukaan vuonna 2005 ja koki vahvaa kasvua usean vuoden ajan. Vuonna 2012 lainafirmoja oli jo huimat 80 kappaletta. Vuoden 2013 lakimuutos kuitenkin pudotti monet pienet pelaajat pois ja toiminta alkoi keskittyä pienemmän yrityskatraan ympärille. Samalla lainatuotteet muuttivat muotoaan: 7-30 päivän maksuajalla varustetuista pikavipeistä muotoutui nykyisin suureen suosioon noussut joustoluotto, jolla tarkoitetaan pidempikestoista, mutta suuruudeltaan noin 50-5000 euron suuruista lainaa. Nämä joustoluotot eli joustavat kulutusluotot ovat tietynlainen hybridi perinteisen pikalainan ja luottokortin väliltä. Lainan ottaja tekee luottosopimuksen lainayhtiön kanssa ja saa käyttöönsä tietyn summan luottoa. Tätä koko luottoa ei ole pakko käyttää, vaan lainaaja voi nostaa luottolimiittinsä sisällä pienemmän summan tililleen. Minä voisin esimerkiksi saada käyttööni 2500 euron luottolimiitin, mutta voin nostaa tuosta luotosta vain 500€ suuruisen osuuden. Tällöin maksan kulut ja korot vain 500 euron osuudesta – en koko saamasta luottolupauksesta.

Vuoteen 2009 asti pienlainaa sai hakea netistä ja tekstarilla koko vuorokauden ympäri. 2009 tehdyn lakimuutoksen myötä lainojen myöntäminen kello 23 ja 7 välisenä aikana kiellettiin ja vipit sai nostaa tililleen vasta aamuseitsemän jälkeen.

Vuoden 2013 lakimuutos koski todellisia vuosikorkoja: alle 2 000 euron suuruisille lainoille asetettiin korkokatto. Niiden todellinen vuosikorko sai olla enää 50 prosenttiyksikköä. Koska laina-aika vaikuttaa vahvasti todelliseen vuosikorkoon, suuri osa vanhoista pikavippifirmoista siirtyi joustoluottojen suuntaan.