Nettilaina

Nettilaina helposti ja nopeastiMikä on nettilaina? Me käytämme tätä termiä, kun puhumme pikalainoista ja kulutusluotoista, joita yksinkertaisesti haetaan netin kautta. Tavallisesti pankkitunnuksilla haettava nettilaina on suuruudeltaan noin 50 – 5000 euroa, mutta nykyään voit hakea myös suurempia luottoja netin kautta – jopa 40 000 euroon asti.

Näin haet nettilainaa

 1. Kilpailus onnistuu: kilpailuta nettilainasi tai vaihtoehtoisesti tunnistaudu valitsemaasi lainapalveluun pankkitunnuksillasi.
 2. Täytä kaikki hakemuksessa pyydetyt tiedot.
 3. Saat lainapäätöksen.
 4. Rahat tulevat tilillesi nopeasti.
OmaLaina Logo

Hae lainaa!
Kilpailuttaa lainatarjoajat puolestasi.

Summat 100 € - 50 000 €

Palvelun käyttö on sinulle ilmaista.
hae-lainaa
Saldo LogoAivan kuin luottokortti - mutta ilman korttia!

Saat käyttöösi jopa 5000 euron luoton, josta nostat juuri haluamasi kokoisia summia!
hae-lainaa
Euroloan LogoLuotettava ja vastuullinen kumppani rahoitusasioissa.

Luottoraja jopa 5 000 €.
hae-lainaa
Limiitti Logo
50-500 euron ensilainan ilman kuluja ja korkoja. Maksuaika 30 päivää.

Tarjolla myös jopa 3000€ suuruinen joustava luottovaihtoehto!
hae-lainaa
Lainasto LogoSaat käyttöösi 2000€ suuruisen joustavan limiittiluoton.

Hakeminen on maksutonta. Voit nostaa haluamasi summan - ja maksat kulut vain nostamastasi summasta.
hae-lainaa
Everyday LogoEveryday on kuin luottokortti kännykässä.

Saat käyttöösi 2000€ luottorajan ilman vuosimaksuja tai piilokuluja.
hae-lainaa
Bigbank Logo
2000 - 20 000 euron suuruista lainaa kaikkiin tarpeisiin.

Ilman vakuutta jopa 10 000 euroa 6-72 kk laina-ajalla.

Yhteishakija (yhdessä esim. kumppanisi kanssa) voi saada jopa 20 000 euroa 6-120 kk maksuajalla.
hae-lainaa

Kuinka suuren lainan tarvitset?

Kaiken pitää lähteä siitä oletuksesta, että olet oikeasti miettinyt oman taloustilanteesi läpi. Pohdi ihan ensimmäiseksi tarvitsetko lainaa oikeasti? Seuraavaksi pohdi, miten saat maksettua lainan takaisin. Onko maksukykysi riittävä?

Jos tiedät, että kykenet hoitamaan maksuerät ilman ongelmia – ja olet varma, että tarvitset lainaa juuri nyt – niin seuraavaksi sinun tulee päättää lainan suuruus.

Netistä saa sekä pienempiä pikalainoja että suuria useamman vuoden laina-ajalla varustettuja kulutusluottoja. Uutena tulokkaana markkinoille ovat tulleet joustoluotot, jotka toimivat hieman kuin luottokortti.

Ilman vakuuksia lainaa on suhteellisen helppoa saada noin 15 000 euroon asti. Me suosittelemme että kilpailutat lainasi, olipa se minkä suuruinen hyvänsä.

Miksi muutos joustoluottoihin? Aikaisemmin luottoyhtiöt myönsivät pieniä ja lyhytaikaisia pikavippejä. Näiden pienien lainojen vuosikorot kuitenkin nousivat usein korkeaksi. Vuonna 2013 tuli voimaan lain muutos, jolla todellinen vuosikorko rajoitettiin enintään 51 prosenttiin.

Todellinen vuosikorko on määritelty niin, että lyhytaikaisten vippien myöntäminen loppui käytännössä kokonaan. Tilalle tulivat pidempiaikaiset joustavat luotot, joissa lainasummat voivat olla lähes mitä tahansa 20 eurosta jopa 5000 euroon asti – mutta laina-aika on aiempaa pidempi ja joustavampi. Näin todellinen vuosikorko on pienempi.

Suurin osa luottoyhtiöistä tarjoaa nykyään nettilainoja noin 100 ja 15 000 euron väliltä laina-aikojen vaihdellessa 6 ja 120 kuukauden välillä (tietysti 100 euron lainaan et saa 120 kuukauden maksuaikaa…). Kilpailutus onnistuu valitsemalla yltä olevasta listasta esimerkiksi OmaLaina.fi -palvelun.

Voiko lainoja yhdistää?

Nykyisin monet lainapalvelut tarjoavat myös mahdollisuutta yhdistää lainoja. Jos siis sinulla on useampi pienlaina ja haluat tietää, voisitko säästää rahaa yhdistämällä pienet lainat yhdeksi isommaksi, kannattaa isompi laina kilpailuttaa.

Jos kaipaat lisätietoa, lue artikkelimme lainojen yhdistäminen. Yhdistämiseen on tarjolla useita eri palveluita.

Verrattuna muihin lainatyyppeihin

Nettilaina sinänsä ei ole mikään älyttömän uusi juttu. Niitä on ollut olemassa jo useiden vuosien ajan – kuten nimikin sanoo, onhan kyseessä yksinkertaisesti vain netin kautta haettava laina.

Tekstarivippeihin verrattuna nettilaina on yhtä nopea ja kätevä. Aikaisemmin tekstarivipit olivat suosittuja, koska kaikilla ei vielä ollut älypuhelinta, jolla olisi päässyt tekemään lainahakemusta verkkosivujen kautta. Siksi vippifirmat tarjosivat mahdollisuutta ottaa luottoa tekstarillakin. Ongelmana tekstarilainoissa oli lähinnä se, että niitä pystyi hakemaan PIN-koodin ja puhelinnumeron kanssa. Koska PIN-koodi oli yleensä toimitettu samaan numeroon tekstarilla, saattoi tällöin puhelimen varastanut tai lainannut henkilö hakea lainaa toisen henkilön nimissä.

Onneksi lakiin tuli muutos ja nykyään hakemisen yhteydessä vaaditaan verkkopankkitunnistautumista. Näin vanhojen tekstarivippien sudenkuopista on päästy eroon ja nettilaina on yhtä nopea, mutta paljon turvallisempi vaihtoehto.

Mutta entäs vertaislainat?

Vertaislaina on uudentyyppinen lainamuoto. Siinä lainan myöntäjät ovat tavallisia ihmisiä (toki myös yritykset voivat osallistua).

Käytännössä siis se toimii näin:

 1. Yksityishenkilö rekisteröityy palveluun ja sijoittaa siihen rahaa.
 2. Sinä tai joku muu lainaa tarvitseva rekisteröityy palveluun ja hakee lainaa.
 3. Sinä saat lainan.
 4. Sinä maksat lainan takaisin sovitussa aikataulussa.
 5. Sijoittaja saa koron tuottona (miinus mahdolliset verkkopalvelun ottamat palvelumaksut).

Vertaislainat ovat nykyään suosittuja, sillä niissä yhdistyvät sijoittajan mahdollisuus saada sijoitukselleen parempaa korkoa kuin mitä esimerkiksi pankista saisi ja lainanottajan mahdollisuus saada nettilaina matalammalla korolla.

Vertailu & kilpailutus

Olipa lainasumma mikä tahansa, kannattaa se lähes aina kilpailuttaa. Käytännössä kilpailutus tarkoittaa siis useiden eri lainatarjoajien vertailua.

Vertailussa kannattaa huomioida:

 1. Summa
 2. Maksuaika
 3. Lyhennyserien suuruus ja määrä
 4. Korot & muut kulut
 5. Mahdollisuus lyhennysvapaisiin
 6. Lainaehdot
 7. Ja niin edelleen

Aina matalin korko ei ole paras vaihtoehto, jos esimerkiksi maksuaika tai lyhennysten määrä eivät sovi budjettiisi. Siksi nettilainaa pitää vertailla aina kokonaisuutena.

Koska lainatarjouksen pyytäminen kymmeniltä eri lainapalveluilta on usein aikaavievää puuhaa, on Suomeen syntynyt useita kilpailutuspalveluita eli ns. lainanvälittäjiä. Nämä välittäjät pyytävät sinulta lainanhakuun tarvittavat tiedot ja tämän jälkeen kilpailuttavat lainatarjouksen puolestasi.

Sinä siis täytät tietosi vain kerran ja kilpailutus tapahtuu puolestasi. Luonnollisesti sinun ei ole pakko hyväksyä saamaasi parasta lainatarjousta, vaan voit halutessasi kieltäytyä myös siitä.

Lue myös miten saat lainatarjouksen netistä. Muista, että myös kilpailutuksessa sinun saattaa tarvita tunnistautua sisään pankkitunnuksilla.