Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Lainaa ilman vakuuksia heti netistä

Miksi niin monia haluaa hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia vuonna 2017? Koska se on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin takaajien hankkiminen tai omaisuuden panttaaminen vakuudeksi.

Vakuuksia ja takauksien hankkiminen vie aikaa ja vaatii vaivaa. Esimerkiksi perinteinen henkilötakaus vaatii, että saat jonkun tuttavasi tai sukulaisesi lainasi taakse. Aina tämä ei onnistu heti.

Ilman vakuuksia lainan ottaminen nopeutuu. Toki korot ja kulut ovat tällöin hieman korkeammat.

Näiltä firmoilta saat lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Suurin osa suomalaisista pikalaina- ja luottoyrityksistä tarjoaa lainaa ilman vakuuksia. Summat vaihtelevat muutamista kympeistä aina tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Alta löydät kattavan listan palveluista, joista voit hakea vakuudettoman luoton.

Arkadiarahoitus.fi
Arkadia Rahoituksen kautta löydät helposti ja nopeasti juuri itsellesi sopivimman rahoitusratkaisun eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjonnasta.hae-lainaa
Bluefinance.fiIlmainen ensilaina 100 - 300 euroa ja lainapäätöksen saat heti.

Blue Finance on yksi oman alansa johtavista pikalainoja myöntävistä pikavippiyrityksistä Suomessa.
hae-lainaa
Euro24.fi
Euro24.fi myöntää luottotilejä, josta asiakas voi tehdä jatkuvia nostoja tarpeidensa mukaisesti. Luottojen suuruus on 100 - 2000 euroa.hae-lainaa
Haenyt.fiHaenyt.fi -palvelun kautta lainanhakija voi kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 50.000 euroon asti, jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.hae-lainaa
Laina.fi
Laina.fi on luotettava ja turvallinen ratkaisua paikkaamaan arkielämän rahoitustarpeita aina 5000 euroon asti. Selkeä kulurakenne!hae-lainaa
OKMoney.fi
OK Moneyn limiitissä luottopäätös on aina 2100 euroa. Nostat lainasta vain tarpeesi mukaan ja laskun saat kerran kuukaudessa. Nostoissa ei ole rajoituksia, eikä muitakaan yllättäviä kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan nostamiseen ei lisätä avauspalkkiota tai nostopalkkiota.hae-lainaa
Risicum
Lainaa 5000€ asti nopeasti ja vaivattomasti. Uusille lainoille jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa. Saat luottopäätöksen minuuteissa.hae-lainaa

Mitä takaus ja panttaus tarkoittavat?

Takauksen muodoista yleisin on niin sanottu henkilötakaus. Tämä tarkoittaa, että lainan ottajan joku tuttu – esimerkiksi sukulainen tai ystävä – takaa lainan eli vastaa luotosta tai sovista osuudesta luottoa henkilökohtaisella omaisuudellaan. Jos siis lainaaja ei kykene maksamaan velkaansa takaisin, voi velkoja periä osan tai koko velan suoraan takaajalta.

Vastaavasti taas panttaus tarkoittaa tilannetta, jossa lainan vakuudeksi asetetaan omaisuutta. Jos velallinen ei kykene hoitamaan velkaansa, voi lainan antaja myydä omaisuuden. Näin myynnistä saadut varat käytetään lainan takaisinmaksuun.

Vuonna 2017 pankit eivät enää ole niin suotuisia henkilötakauksia kohtaan kuin aikaisempina vuosikymmeninä. Tavallisempaa on henkilön lisäksi käyttää omaisuutta. Esimerkiksi asuntolainoissa suurimman osan vakuussummasta kattaa itse asunto. Jos siis asuntovelallinen ei hoida velkaansa, voidaan asunto myydä ja sillä kattaa velka.

Esineen tai muun fyysisen asian käyttämisestä vakuutena käytetään myös termiä esinevakuus ja reaalivakuus. Reaalivakuutena voi asunnon lisäksi toimia esimerkiksi ajoneuvo kuten henkilöauto, moottoripyörä, vene tai myy tavara.

Käteistakaus on myös viime vuosina yleistynyt. Tällöin lainan ottaja tallettaa tietylle tilille ennalta sovitun määrän rahaa.

Huomaathan, että jos käteisvakuus tai esinevakuus ei riitä kattamaan koko lainasummaa, jää loput joko sinun tai henkilötakaajan hoidettavaksi.

Miksi vakuudeton laina on kalliimpi?

Riski. Se on lyhyesti ja ytimekkäästi vastaus yllä esitettyyn kysymykseen. Kun sinulla on vakuus tai takaajia, voi lainan myöntäjä luottaa siihen, että tämä saa rahansa varmemmin takaisin.

Ilman vakuuksia ja takausta myönnettävä laina on summasta riippumatta lainanantajalle suurempi riski. Jos sinä lainan ottajana et kykynekään maksamaan velkaasi takaisin, voi lainafirma pahimmassa tapauksessa menettää koko tai osan velkasummasta.

Toki vakuudettoman luoton tilanteessakin rahat peritään takaisin – ja pahimmasssa tapauksessa ulosoton kautta.

Riski on myös se syy, miksi kaikki isommat lainat kuten asuntolainat vaativat jonkinlaisen takauksen 2017. Pienemmät noin 50-5000 euron suuruiset luotot saat tavallisesti netistä ilman vakuuksia ja takaajia, kunhan luottotietosi ovat kunnossa, olet täysi-ikäinen Suomen kansalainen ja sinulla on joko mobiilivarmenne tai verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen.

Huomaa! Lainaa ei ikinä kannata jättää maksamatta. Olipa kyse vakuudettomasta tai vakuullisesta lainasta. Luottotietojen menetys ei ole leikin asia, vaan vakava ongelma.

Vakuudettomien luottojen kohdalla laina-aikaan, kuluihin ja lainaehtoihin kannattaa aina tutustua erityisen huolellisesti.

Tavalliset edellytykset

  • Hakijan pitää olla vähintään 18-vuotias, useissa palveluissa ikäraja on korkeampi esimerkiksi 20 tai 21 vuotta
  • Tarvitset säännölliset tulot: palkka, eläke tai vastaava
  • Sinulla ei ole maksuhäiriöitä eli luottotietosi ovat puhtaat
  • Asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on Suomen kansalaisuus
  • Sinulla on mobiilivarmenne tai verkkopankkitunnukset, joilla voit tunnistautua verkkopalveluun

Usein lainapalvelut edellyttävät myös, että sinulla on suomalainen puhelinliittymä sekä toimiva sähköpostiosoite.

Nyt tiedät miten ja mistä lainaa ilman vakuuksia 2017 voi hakea. Älä kuitenkaan ryntää ottamaan luottoa heti, vaan lue ehdot ja selvitä kulut tarkkaan. Lue myös muut artikkelit ja vinkit miten haet lainaa netistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *